Kakšna vadba je najbolj primerna zame?
| Članek je bil prebran 1.081 krat.
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Pravijo, da ni vsakdo za vse in tako je tudi na področju izbire primerne vadbe. Nekaterim je na kožo bolj pisana umirjena vadba, spet drugi prisegajo na intenzivne oblike vadbe, nekateri raje telovadijo samo, drugi v skupinah. Strokovnjaki so si edini, da je za doseganje želenega cilja vadba ključnega pomena, da izberemo vadbo, ki nas veseli in katero z veseljem obiskujemo. Nekateri hitro odkrijejo, katera vadba bi bila najbolj primerna zanje, spet drugi morajo preizkusiti kar nekaj različnih vadb, da se lahko nato odločijo, katero vadbo bodo izbrali. Za vas smo zbrali nekaj raznolikih vadb, ki se jih splača preizkusiti, da ugotovite, katera je prava za vas!

hujsanje infoJoga

Joga je vadb za telo in duha, kar pomeni, da je poleg izvajanje asan (položajev) pomemben del vadbe tudi meditacija in usmerjeno (zavedno) dihanje. Taka vadba je primerna za vse tiste, ki iščejo vadbo, katera bi jih sprostila in razbremenila telo. Joga je odlična za to, da je naše telo dobro pretegnjeno in da ohranjamo vitalnost, ni pa to vadba za nekoga, ki bi si želel na hitro znebiti nekaj odvečnih kilogramov. Jogo danes prakticirajo številni mlajši in starejši ljudje, raznolike prakse joge pa omogočajo, da izberete tisto, ki je najbližje vašim potrebam in fizični pripravljenosti.

Vadba t25

Vadba t25 je nekaj povsem drugega kot joga. Gre za visoko intenzivno vadba, ki jo številni izberejo zato, da bi oblikovali svoje telo in tudi izgubili kak kilogram. Vadba poteka neprekinjeno 25 min. Gre za kardio vadbo, pri kateri so vključene prav vse mišične skupine. S to vadbo je tako mogoče oblikovati tako trebuh, kakor noge, roke, ramena, boke, zadnjico in hrbet. Gre torej za celovito vadbo, ki se jo uporablja tudi za to, da se posamezniki znebijo maščobnih blazinic. Vadba ima tudi to prednost, da je precej krajša od številnih drugih intenzivnih vadb, kar pa ne pomeni, da je manj učinkovita – strokovnjaki namreč ugotavljajo, da je 25 minut intenzivne vadbe že dovolj, da telo začne porabljati maščobe. Vadba t25 je primerna za tiste, ki se borijo s prekomerno telesno težo, za mlade mamice, ki bi želele po porodu hitro do svoje postave pred porodom, za tiste, ki se prenehajo resno ukvarjati s športom in želijo ostati v formi, itd.

Metabolični trening

Gre za dinamično krožno vadbo, ki za posameznika pomeni različne gibalne vzorce in izzive. S to vadbo je mogoče vplivati na delovanje hormonov, ki so pomembni pri prenovi, regeneraciji in gradnji mišic. Metabolični trening je primeren za vse tiste, ki želijo hitro porabiti veliko energije oziroma kalorij. Nekatere raziskave so celo pokazale, da je metabolični trening ena izmed najboljših vadb za izgorevanje maščobe in za oblikovanje telesa. Vadba poteka krožno po postajah, pri vajah pa človek krepi več mišičnih skupin naenkrat. Vadba pomaga izboljšati tudi gibljivost, ravnotežje, vzdržljivost in koordinacijo gibov. Vadba je primerna za tiste, ki si želijo intenzivnega treninga, čeprav si je mogoče tempo vadbe tudi nekoliko prilagoditi glede na svoje sposobnosti.

Bootybarre

Gre za energično vadbo, ki jo izvajamo ob baletnem drogu. Baletni drog je torej osrednji pripomoček pri tej vadbi, čeprav se poleg tega uporabljajo še elastični trakovi, drsniki, uteži, žogice, itd. Vadba je namenjena oblikovanju telesa in v sebi združuje elemente joge, baleta, pilatesa, aerobika in vaj za moč. Vadba se najbolj posveča osrednjem delu telesa, kar pomeni, da z njeno pomočjo razvijemo pravilno držo, povečamo gibčnost in učvrstimo zadnjico, trebuh, noge. Vadba je primerna za vse tiste, ki želijo oblikovati svoje telo in ohraniti mladostni videz.

Piloxing

Ta vadba je trenutno ena izmed najbolj priljubljenih vadb v Evropi. V sebi združuje stoječi pilates, ples in boks. Vadba poteka skozi serije menjajočih se visoko intenzivnih intervalov. Kot pripomoček se uporabljajo tudi obtežene rokavice, s katerimi se lahko porabi še več kalorij. V eni uri naj bi se tako z vadbo Piloxing porabilo toliko kalorij kot v dveh urah spinninga. Vadba je prava izbira za vse tiste, ki bi želeli hitro pokuriti veliko maščob, zraven pa uživati ob plesu in sproščujočih gibih boksa. Poiščite tečaj Piloxinga, če vas je opis vadbe prepričal!

Preverite tudi, kako je izguba kilogramov lahko tudi zabavna!

© 23. 06. 2018 - Perro.si. Oglaševanje.