Iščete prostoren družinski avtomobil? Preverite, kateri je pravi za vas!
| Članek je bil prebran 1.009 krat.
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Pomemben segment kupcev osebnih avtomobilov so ljudje z družinami, ki iščejo udoben in prostoren družinski avtomobil. Ali takšen avtomobil za svojo družino iščete tudi vi?

citroenKaj pričakujemo od družinskega avtomobila?

Družinski avtomobil mora biti v prvi vrsti varen. V njem boste namreč prevažali vaše največje bogastvo – svoje malčke. Zaradi tega je pomembno, da izberete avtomobil, ki bo opremljen s sodobnimi sistemi za pomoč pri vožnji, ki bo na cesti zanesljiv in za volanom katerega se boste počutili varne. Varen avtomobil torej omogoča enostavno vožnjo. Tehnologija, ki jo imajo takšni avtomobili vgrajeno, je v službi varnosti. Eden nepogrešljivih delov takšne tehnologije je gotovo kamera za pomoč pro vzvratni vožnji. Takšna pomoč pri vzvratnem parkiranju voznika opozori, če se za vozilom nahajajo ovire, ki bi jih sicer spregledali. Na varnost vozila vpliva tudi zgradba karoserije in natančnost pri izdelavi. Pomemben pripomoček za varnost je tudi omejevalnik hitrosti oziroma tempomat, s katerim je vožnja precej bolj brezskrbna in udobna. Priročen dodatek so tudi brisalniki stekla, ki se vklopijo samodejno in tako vozniku pomagajo, da se lahko 100 % osredotoči na dogajanje v prometu. To so gotovo nepogrešljive tehnologije, s katerimi je vožnja varnejša, v vozilu pa se boste gotovo počutili bolj udobno in varno.

Za družinski avtomobil je seveda pomembna tudi prostornost. Z družinskimi avtomobili namreč običajno vozimo otroke v šolo, na razne izlete, počitnice, interesne dejavnosti, itd. Zato je pomembno, da je družinski avtomobil čim bolj prostoren. Zelo pomembno je, da je dovolj prostora tako na sprednjih sedežih, kakor na zadnji klopi. Še posebej, v kolikor imate dojenčka, je pomemben tudi prostoren prtljažni prostor, kamor lahko spravite voziček, ki običajno zasede kar veliko prostora. Nekateri najboljši v tem razredu vozil ponujajo tudi prilagoditev notranjega prostora po željah in glede na potrebe družine. Tako je mogoče pri nekaterih takšnih vozilih na enostaven način premakniti naprej ali nazaj, s tem pa povečati prtljažni prostor ali prostor na zadnji klopi. Če pa vaša družina potrebuje še več prostora in je prtljažnik premalo, si je smiselno izbrati avtomobil, ki ima strešne prtljažne drogove. Ti pridejo zelo prav za večji tovor ali za tiste priložnosti, ko želimo prevažati težek tovor. V kolikor so strešni prtljažni drogovi narejeni iz aluminija, je mogoče z njimi prevoziti tudi do 60 kg. Tako ste lahko prepričani, da boste na svoje naslednje počitnice ali potovanje lahko vzeli vse, kar si boste zaželeli.

Če je družinski, še ne pomeni, da ni tudi lep

Pogosto ljudje ob besedni zvezi družinski avto pomislijo na neprivlačne avtomobile, pri katerih je v prvi vrsti pomembna samo funkcionalnost. Toda danes se proizvajalci avtomobilov vse bolj zavedajo, da samo uporabnost ni dovolj. Kupci želijo voziti lepe avtomobile, zato je vse večji tudi poudarek na dizajnu. Tako v zunanjem kakor notranjem oblikovanju morajo torej prevladovati udobje, estetika in dizajn. Za družine je pomembno tudi, da je avtomobil v notranjosti premišljeno zasnovan. To pomeni, da družinskim članom nudi obilico odlagalnih površin, kamor je mogoče shraniti ključe, telefon, tablico, igrače, otroške knjige ali kaj tretjega.

Če pa kupujete gospodarsko vozilo, si preberite, katerega izbrati – več!

© 23. 05. 2018 - Perro.si. Oglaševanje.