Spletno stran imate, kaj pa sedaj?
| Članek je bil prebran 656 krat.
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Če že imate spletno stran že narejeno si verjetno tudi želite, da bi jo čimprej lahko ponuditi drugim uporabnikom medmrežja na ogled in da bi jo drugi pričeli čimprej uporabljati in po možnosti, tudi kaj komentirati.

Da boste dosegli zastavljene rezultate, morate spletni strani poiskati prostor na serverju in ga zakupiti. Temu postopku rečemo tudi gostovanje spletne strani. Gostovanje boste uredili pri enem ponudniku gostovanja (ki že ima serverje), ki vam bo ponudil različne pakete gostovanj. Paketi vključujejo poljubno število domen, poljubno število elektronskih naslovov, poljubno velik prostor (od 1GB naprej), mesečni promet, nadzorno ploščo, strežnik, podporo in nekateri tudi SSL certfikat in še kaj.

Kako se odločite za pravi paket?

Upoštevajte prostor, ki ga boste potrebovali (ne samo v tem trenutku, ampak tudi čez nekaj let) in število poštnih predalov (če gre za stran podjetja ali društva bo verjetno več zaposlenih potrebovalo dani poštni naslov). Upoštevajte tudi količino prometa in obiskovalcev, ki bodo šli čez vašo stran na dnevni in mesečni ravni. Nov blog in že utečena spletna trgovina imata različne potrebe in potrebujeta temu ustrezne pakete. Če imate več spletnih strani se vam splača z vsemi gostovati pri istem ponudniku in si izbrati temu primeren paket.

Zakaj je domeno in gostovanje najbolje urediti pri istem ponudniku?

Domeno in gostovanje je najbolje urediti istočasno, pri istem ponudniku. Še vedno se odločate med različnimi paketi, vendar se v tem primeru lahko odločite za vas primernejši paket in izkoristite vse kar le-ta ponuja. Večina paketov ponuja tudi domeno, zato je smiselno, da se ta možnost izkoristi.

Kako ravnati, ko želite zamenjati gostovanje?

Pogosto se zgodi, da naše potrebe prerastejo paket gostovanja, ali pa, da vam ponudnik gostovanja iz različnih razlogov ne ustreza več. Ponudnika lahko kadarkoli zamenjate, nov ponudnik pa vam bo pomagal pri postopku zamenjave. Kontaktirajte nas!

© 21. 07. 2018 - Perro.si. Oglaševanje.