Zakaj se odločiti za nakup hibridnega avtomobila
| Članek je bil prebran 1.245 krat.
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Vsakdanja uporaba avtomobilov povzroča številne okolju neprijazne posledice. Proizvajalci avtomobilov se tega zavedajo in ustvarjajo tehnologijo, ki vedno bolj omejuje te okolju nevarne učinke. Na tržišču že relativno dolgo časa obstajajo avtomobili, ki imajo »eko« naravnane motorje, to so t.i. »hibridi«, kombinacija navadnega (bencinskega ali dizelskega) in električnega motorja. Vendar se kupci za nakup takšnih avtomobilov še zmeraj ne odločajo v takšnem obsegu, kot bi bilo pričakovati. V nadaljevanju bom predstavil razloge, zaradi katerih bo izbira hibridnega motorja lažja.

Prvi argument je, da so hibridni motorji na voljo pri različnih modelih določene znamke avtomobilov. V preteklosti so obstajali samo določeni modeli, ki so imeli takšne vrste motorjev, sčasoma pa se je to znatno spremenilo. Tako se potencialni kupci ne potrebujejo omejevati samo na en model, temveč lahko izbirajo tistega, ki jim je osebno všeč – tako v izgledu kot tudi funkcionalnosti.

Za vsakega voznika je pomembno tudi, da je avto udoben pri vožnji. Načeloma smo navajeni na bencinske ali dizelske motorje, ki imajo določene karakteristike pri samem speljevanju in tudi kasneje med vožnjo. Vendar so tudi hibridni motorji danes ustvarjeni do takšne kakovosti, da se razlika med konvencionalnimi motorji in njimi skoraj ne opazi več. Edina pomembna razlika je le, da je električni motor zelo tih, zato se med vožnjo zvoka motorja ne sliši. Za tiste, ki med vožnjo poslušate radio ali svojo izbrano glasbo, je to idealna rešitev da uživate ob poslušanju izbranih pesmi ali radijskega programa.

Zelo pomembna razlika med navadnimi motorji in hibridnimi je tudi varčnost z gorivom. Cene goriva so venomer spremenljive, včasih dosegajo zelo neobičajno visoke cene in s hibridnim motorjem se bo ta strošek zmanjšal. Če bi dolgoročno primerjali stroške goriva s hibridnim avtomobilom in avtomobilom na bencinski ali dizelski motor, bi ugotovili, da so razlike opazne.

Zaradi globalne okoljske krize se vsi poslužujemo čim bolj varovati okolje. S tem, ko bi kupili hibridni avtomobil, bi pri varovanju okolja neposredno sodelovali, saj je dokazano, da so ti avti okolju bolj prijazni. Ustvarjajo namreč manj škodljivih delcev in izpuščajo manj strupenih snovi.

Tudi pri Citroenu se trudijo ustvarjati čim okolju prijaznejše avtomobile. V svoji ponudbi imajo različno vrsto avtomobilov, ki imajo hibridni pogon. Na njihovi spletni strani si poglejte njihovo ponudbo in kako so njihovi hibridni avtomobili ustvarjeni. Seveda pa je od vas odvisno, kateri tip motorja boste izbrali pri nakupu novega avtomobila. Vendar vsi zgoraj navedeni argumenti kažejo na to, da bi se potencialni kupci resnično morali odločati za nakup takšne vrste avtomobilov in tako privarčevati denar in imeti v lasti okolju prijazen avto.

 

© 28. 04. 2024 - Perro.si. Oglaševanje.