Zakaj v roke vzeti knjigo?
| Članek je bil prebran 1.556 krat.
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Knjige spreminjajo življenje. Čeprav se na prvi pogled nemara zdi, da gre le za kup besed natisnjenih na liste papirja, pa imajo knjige v resnici moč, da brezčasno prenašajo stara znanja v novo dobo. Tudi največje ideje v zgodovini človeštva so se do danes ohranile povečini po zaslugi knjig. Knjige so tudi zakladnica znanja in nekatere so tako močne, da nas po prebranih straneh za vselej spremenijo kot ljudi. Ker zlasti med mladimi včasih lahko opazimo, da branje knjig včasih razumejo bolj kot prisilo in obvezo, vam predstavljamo nekaj razlogov za – za to, da v roke sami od sebe in z veseljem vzamemo knjigo.

Knjige, naše največje bogastvo

Čeprav torej mnogokrat ugotavljamo, da knjige nadomeščajo razne elektronske naprave, pa večina ljudi knjigo še vedno dojema kot temelj identitete nekega naroda in kulture. Tudi Slovenci smo svojo identiteto zgradili okoli knjige – pisane besede. Nekateri so ob pojavljanju elektronskih knjig napovedovali, da bo klasična knjiga sčasoma izginila, toda zaenkrat se zdi, da knjiga kot taka še ni ogrožena. Pri nas ljudje še vedno v večini primerov posegajo po tiskanih knjigah, le redki ljudje so se navadili na elektronske bralnike.

Kdaj in kaj največ beremo?

Raziskave bralne kulture pri nas so pokazale, da največ in najbolj intenzivno beremo med počitnicami, na plaži. Najpogosteje v takem primeru v roke vzamemo nekoliko bolj lahkotno literaturo (razne romane) ali pa tudi razne priročnike (za osebnostno rast, ipd.). Pri nas so v zadnjih letih izjemno priljubljene še kuharske knjige (recepti) in otroška literatura. Za več informacij o tem, kaj brati in katere knjižne novosti so vredne naše pozornosti, pa vam lahko pomaga  Založba Chiara.

© 30. 04. 2024 - Perro.si. Oglaševanje.