Vrata Ajm – prava vrata
| Članek je bil prebran 2.562 krat.
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Vrata so pomemben del našega doma. Notranja vrata ločijo prostore med sabo, zagotavljajo zasebnost in ustvarjajo prijetno bivalno klimo. Zunanja, vhodna vrata ščitijo notranjost doma pred zunanjostjo, nepovabljenimi gosti in hkrati spremenljivimi vremenskimi razmerami. Vrata so tako branik in povezovalni element, njihova vloga pa je večja, kot jim jo navadno pripisujemo.

Črna vrataKo sem pred nekaj meseci obiskala prijateljico, ki si je ravno uredila stanovanje, sem bila precej šokirana. Prijateljica si je sicer stanovanje opremila izjemno sodobno in estetsko, v prostorih je bilo precej minimalistike, a še vedno si se v njih počutil dobro. Kar me je povsem šokiralo je bilo dejstvo, da je bilo njeno stanovanje povsem brez notranjih vrat, ki bi ločevala prostore med sabo. Tako je bila brez vrat kopalnica, wc, spalnica, soba za goste itd. Če seveda živiš sam ali samo s partnerjem, je takšna ureditev nemara dokaj nemoteča, a zaplete se že, če koga povabiš na obisk ali če kdo celo prenoči pri tebi. To namreč pomeni, da si povsem brez zasebnosti, ko greš na wc, pod tuš ali ko greš spat. Mene osebno takšna ureditev ni prepričala, saj sem človek, ki ceni svojo zasebnost in tudi potrebuje čas samo za sebe, brez nepotrebnih motečih elementov, kakor je sprehajanje drugih ljudi mimo podboja kopalnice, ko se urejam.

Stanovanje je bilo sicer brez vrat videti precej futuristično, saj je bilo pretežno belo, v prostore pa so vodili zgolj podboji. Prijateljici sem zato svetovala, da si vsaj na podboje, ki vodijo v kopalnico, tuš in spalnico namesti vrata. Ker nad idejo običajnih vrat ni bila navdušena, sem ji predlagala drsna vrata Ajm, ki so lahko sodoben in estetski element, pa tudi prostorsko so izjemno dobra rešitev. Po spletu sva tako pregledali njihovo ponudbo, nad katero sva bili navdušeni. Prijateljica se je za troje drsnih vrat pri Ajmu zares odločila in pri mojem naslednjem obisku sem bila pri njej mnogo bolj sproščena, prostori pa z drsnimi vrati niso izgubili svoje pretočnosti in odprtosti.

© 30. 04. 2024 - Perro.si. Oglaševanje.